Incalzire in pardoseala cu plasa de sarma

Incalzire in pardoseala plasa de sarma

Sistemul de incalzire in pardoseala cu plasa de sarma REHAU permite montajul pe sape incalzite ce corespund tipului de executie A conform DIN 18560 şi ÖNORM EN 13813. Sistemul cu plasa de sarma REHAU permite un pas de montaj de 5 cm sau multipli. Plasele de sarma REHAU se imbina usor si sigur datorita dispozitivului de strangere a sarmelor si sarma cu ochiuri pentru imbinarea plaselor REHAU. Clipsul rotativ din polipropilena are doua brate orientate in sus, prevazute pe partea interioara cu cate un carlig cu piedica si patru bride in partea inferioara, ce asigura fixarea sigura a tevii REHAU pe plasa de sarma REHAU. Folia din PE corespunde cerinţelor DIN 18560.  Ea impiedica patrunderea umiditatii din sapa in stratul de izolatie si formarea de punti fonice si termice.

Avantajele incalzirii in pardoseala:

  • Aplicare universala indiferent de izolatia aleasa
  • Adecvat in zone cu sarcini de circulatie mari daca se monteaza pe izolatie din polistiren
  • Pozare rapida a plasei de sarma
  • Adecvat pentru sapa fluida

Montajul incalzirii in pardoseala:

1. Fixarea dulapului pentru distribuitorul REHAU.

2. Montajul distribuitorului REHAU.

3. Fixarea benzilor perimetrale REHAU.

4. Asezarea foliilor izolatoare REHAU (dupa caz).

5. Capetele foliei de acoperire REHAU trebuie sa se suprapuna la margine pe o portiune de minim 8 cm.

6. Partile suprapuse ale foliei de acoperire REHAU se vor lipi complet.

7. Marginea autocolanta a benzii perimetrale REHAU se va lipi peste folia de acoperire REHAU.

8. Plasele de sarma REHAU se vor poza peste benzile perimetrale REHAU la distante de 5 cm.

9. Plasele de sarma se vor suprapune la capete iar ochiurile aflate la margine se vor prinde intre ele cu ajutorul sarmelor de imbinare.

10. Clipsurile rotative REHAU se vor fixa pe plasa de sarma cu ajutorul tijei de fixare REHAU intocmai dupa planul de pozare a tevilor.

11. In zona tevii, clipsul rotativ se va fixa din exterior spre interior. Mai intai se fixeaza clipsurile pentru conductele tur, la pas dublu fata de distanta dintre tevi, iar apoi clipsurile pentru conductele retur, la o distanta egala cu cea dintre tevi (pas normal). Fixarea pe o latura transversala a plasei de sarma se face prin rotire spre dreapta, iar fixarea pe o latura longitudinala se face prin rotirea tijei spre stanga.

12.  Teava REHAU se racordeaza cu un capat la distribuitor.

13.  Asezarea tevii REHAU in clipsul rotativ REHAU.

Principalele avantaje pentru alegerea sistemului de incalzire in pardoseala: economie de spatiu, sanatate si igiena, estetic, siguranta, confort sporit, cost redus, usor de folosit, economic. Incalzirea in pardoseala foloseste temperaturi reduse si o distributie uniforma a temperaturii prin intermediul energiei radiante. Spre deosebire de sistemele statice de incalzire, incalzirea in pardoseala asigura un echilibru termic intre corpul uman si mediul ambiant din incapere, obtinandu-se astfel un climat confortabil.

Incalzire in pardosela – incaperi atractive din punct de vedere optic, fara calorifere.

Incalzire in pardoseala – ofera utilizatorului libertate de amenajare a spatiului, ofera arhitectului libertate de proiectare, reduc pericolul de accidente in gradinite, scoli, spitale si camine de batrani.

Incalzire in pardoseala – caracterul antialergic-cota redusa de energie convectiva a incalzirii in pardoseala inlatura crearea curenţilor de aer. Astfel antrenarea prafului in incaperi este minima, ceea ce protejeaza caile respiratorii, favorabil nu numai pentru persoanele alergice.

Incalzire in pardoseala – consum redus de energie datorita coeficientului inalt de energie radianta a incalzirii in pardoseala, starea de confort termic se simte chiar si la temperaturi mai scazute ale mediului ambiant. Acestea pot fi  reduse astfel cu 1°C pana la 2°C, ceea ce duce la o economisire a consumului de energie de 3-6% pe an.

Incalzire in pardoseala – protectia mediului datorita randamentului ridicat de incalzire in pardoseala chiar si in conditiile unei temperaturi pe tur scazute, sistemele pot fi  combinate cu centrale termice, pompe de caldura sau instalatii termice solare.

Incalzire in pardoseala – suprafata de incalzire a pardoselei reprezinta si suprafata de contact direct cu corpul uman. Din motive medicale si fiziologice nu trebuie depasite urmatoarele limite maxime de temperatura: incalzirea in pardoseala- incaperi de locuit 29°C-  incaperi sau zone mai putin circulate: 35°C.