De ce să alegi încălzire în pardoseală?

distributie temperaturi ideal

Există o lege aproape mistică pe care am descoperit-o în anii de cînd facem instalații la casele oamenilor: fiecare om își construiește pînă la urmă case pe care o merită.  Sunt oameni care-și construiesc casa “la kg” sau “la mp.” iar alții care și-o visează cu zece ani înainte de prima cărămidă pusă. Pentru fiecare din ei există instalațiile potrivite. Probabil că dacă cineva nu-și visează casa nici nu merită să-și piardă timpul pe acest site.

Încălzire în pardoseală și Stocon

Încălzirea în pardoseală REHAU este soluția cea mai avansată tehnologic, cea mai eficientă în funcționare și totodată cea mai fiabilă instalație de încălzire pentru o construcție nouă.

Cu o experienţă de aproape 20 de ani în sisteme de încălzire în pardoseală și răcire în pardoseală, SC Stocon srl – partener autorizat Rehau Instalaţii avem cea mai bună expertiză pentru încălzire în pardoseală.

Stocon suntem aceiași echipă și avem cultură de organizație construită pe valori morale de la începutul firmei pînă în prezent.

Suntem cei mai vechi și cei mai experimentați instalatori din România cu sistemele REHAU.

Am fost pionierii sistemelor de instalații REHAU și în particular a sistemelor de încălzire și răcire în pardoseală Rehau în România.  Practic în acest moment, în România suntem cei mai vechi instalatori care au lucrat cu Rehau.

În urmă cu 15- 20  ani cînd PexAl-ul era considerat material nou, noi executam instalații Rehau care sunt la fel moderne și azi, funcționale acum ca în prima zi de la punerea în funcțiune.

 

De ce să alegei încălzirea în pardoseală?

Sunt cîteva motive ușor de înțeles care fac încălzirea în pardoseală (și răcirea în pardoseală totodată) să fie cea mai bună opțiune pentru o clădire nouă sau pentru modernizarea unei clădiri existente.

Primul motiv este randamentul în funcționare.

Utilizarea optimă a căldurii într-o încăpere presupune că zona de pîna la 2 metri înălțime să fie încălzită la temperatură constantă ddistributie temperaturi ideale 20*C-23*C.

 

 

Situația ideală este imposibil de atins  în cazul folosirii radiatoarelor (caloriferelor) sau a ventilconvectoarelor. Radiatoarele și ventilconvectoarele încălzesc aerul iar aerul cald se ridică în partea de sus a încăperilor.  Nu este de loc neobișnuit ca în camerele încălzite cu radiatoare să fie diferențe de temperatura mai mari de 20*C între zona de lîngă tavan si zona de lîngă podea(!).  distributie temperaturi radiatoare Cu cît este încăpera încălzită cu radiatoare mai înaltă, cu atît randamentul de utilizare a căldurii este mai mic.

Practic la încăperi mai înalte de 5 m radiatoarele sunt atît de ineficiente încît sunt inutile.

Folosirea ventilconvectoarelor aduce îmbunătățiri prin faptul că se amestecă forțat aerul cald de lîngă tavan cu cel din partea de jos a încăperilor dar probemele rămîn.

Folosirea încălzirii în pardoseală rezolvă elegant și definitiv aceaastă situație distributie temperaturi i.p.

încălzind incinta aproape ca și la modelul ideal. Încălzirea în pardoseală creează o anvelopă caldă

pînă la înălțimea de 2m-2,5 m cu temperatură ideală de confort, zona de mai sus fiind din ce în ce mai puțin încălzită.

Încălzirea în pardoseală este un sistem radiant cu temperatură scăzută iar utilizarea ei în comparație cu utilizarea radiatoarelor (caloriferelor) este cu 15%-25% mai eficientă pentur încăperi cu înălțime sub 3m ajungînd să fie de 8-10 ori mai eficientă pentru încăperi mai înalte de 5 m(!).

 

Al doilea motiv este fiabilitatea instalației.

Fiabilitate unei instalații depinde atît de tipul ei cît și de calitatea materialelor folosite.

La sistemul de încălzire in pardoseala fiabilitatea este crescută deoarece instalația este protejată de șapă.

Problema utilizării materialelor de calitate bună devine astfel  importantă.

Practic singurul sistem de țevi care justifică cu adevărat să fie folosit la încălzirea în pardoseală este sistemul Rehau RauthermS.  Pentru o înțelegere simplă trebuie știut că sunt 3 calități de țeavă vîndute pentru încălzirea în pardoseală, toate fiind din polietilenă reticulată.

Polietilena reticulată este  denumit tehnic Pex, acest cod fiind găsit obligatoriu pe fiecare țeavă comercializată. În particular denumirea de PexAl înseamnă țeavă Pex cu Aluminiu, în acest caz aluminiul fiind util doar pentru a ține țeava dreaptă la instalații aparente.

Calitatea țevilor de Pex este direct proporțională cu procentul de reticulare, cu cît este mai mare  cu atît este mai mare rezistența la îmbătrînire a polietilenei. Polietilena nereticulată  are durată de viață 2 ani, după scurgerea acestui timp pierzînduși rezistența și proprietățile mecanice, fenomenul acesta se cheamă îmbătrînire.

Pe aceste țevi există notarea calităților Pex astfel:

  • PexC  însemnînd polietilenă reticulată calitatea C, cu reticulare 10%. Pex-c este cel mai slab material pentru instalații, poate fi folosit doar pentru instalații provizorii cu durata de exploatare 5 ani. Toate coșmarurile cu instalații pot fi aduse în realitate făcînd instalațiile cu așa ceva.
  • PexB însemnînd polietilenă reticulată tipB. Este un material bun, avînd reticulare în jur de 40%-50% (funcție de producător). Majoritatea PexAl-ului de calitate este PexB, material recomandat pentur cladirile de locuit de calitate medie. Durata de viață este rezonabilă.
  • PexA înseamnă polietilenă reticulată clasa A. Este un material excepțional cu reticulare cel puțin 80%. PexA este un material fără moarte practic fiind singurul material care face față necesităților încălzirii în pardoseală.Rautherm

REHAU este singurul care produce și comercializează material premium pentru încălzirea în pardoseală cu denumire tehnică RauthermS, material reticulat 99% cu protecție la difuzia oxigenului.

 

Al treilea motiv este confortul.

  • Încălzire în pardoseală înseamnă lipsa țevilor la vedere, lipsa caloriferelor sau a oricăror alte elemente de instalații.
  • Pavimentul încăperii este totdeauna prietenos și cald. Piatra, ceramica, parchetul de peste încălzirea în pardoseală este totdeauna cald și plăcut.
  • Încălzirea în pardoseală creează spații extraordinar de ușor de întreținut, foarte curate sanitar și antialergice.
  • Variațiile de temperatură se pot produce atunci cînd se utilizează radiatoare (sau alte corpuri de încalzit). Încalzirea în pardoseală – se realizează pe întreaga suprafață a pardoselii și a celorlate corpuri din încăpere, caldura fiind receptionata uniform la nivelul corpului.

Încălzire în pardoseală: oferă o curbă a nivelului de transfer de căldură ideală, prin conceptul „warm feet and cool head” (încălzire uniformă la nivelul corpului, căldura ajungînd optim la nivelul capului), faţă de încălzirea prin corpuri de încălzit care oferă o curbă a nivelului de transfer neuniformă „hot head and cold feet” (încălzire în exces la nivelul capului, la nivelul corpului avem senzaţia de rece).

 

Încălzire în pardoseală REHAU – confort, liniste 

Încălzire în pardoseală REHAU – economic si ecologic

Încălzire în pardoseală REHAU – igiena, siguranta, mentenanta redusa

Încalzire în pardoseală REHAU

CALITATE GERMANA si Know-How

REHAU este un brand lider mondial, cunoscut pentru Calitate, Inovatie și Fiabilitate. Fondată în anul 1948, firma Rehau are o reputație impecabila pentru dezvoltarea solutiilor inovatoare care acopera un spectru larg de produse și servicii: Constructii, Auto, Design pentru mobila, Solutii industriale, Tîmplărie  și Instalații.

Încălzire în pardoseală REHAU este produsul original.

REHAU a reinventat încălzirea în pardoseală aducînd-o în casele moderne. Tehnologia de montaj, materialele folosite, normele tehnice sunt inventate de REHAU.

Încălzire în pardoseală REHAU este pentru segmentul rezidential, industrial/depozite, apartamente, spitale, școli, centre universitare, locașe de cult.

Încălzire în pardoseală REHAU, sisteme principale:

 

Încălzire în pardoseală REHAU cu placă cu nuturi

  incalzire in pardosealaasigura o susținere sigură a țevii și etanșează împotriva apei din șapa și umezelii.

 

 

 

Încălzire în pardoseală REHAU cu plasa de sîrmă

incalzire in pardoseala bacau,iasi,suceava,bucuresti,neamt,buzau,focsani,brasov3aplicare universala indiferent de izolatia aleasa, adecvat in zone cu sarcini de circulatie mari daca se monteaza pe izolație din polistiren, pozare rapidă a plasei de sîrmă, adecvat pentru sapa fluida.

 

 

rigleÎncălzire în pardoseală cu șină Raufix

fixare solida a țevilor, montajul șinelor fara unelte, fixare precisa a șinelor, montajul simplu al sistemului. Sistemul este optim pentru suprafete deschise mari  (spații de cult sau spații de depozitare)

 

Încălzire în pardoseală REHAU cu placa tacker  placa taker

avand o suprafata de instalare redusa, placa tacker REHAU sub forma de bucati pliante este

potrivita mai ales pentru spatii mici, intortocheate.

 

 Încălzire în pardoseală REHAU în pereți

panouri (2)

pentru suplimentarea cu suprafețe radiante a necesarului de căldură (sau de răcire) la instalațiile de încălzire în pardoseală. În general pentru spațiile  în care ori nu se poate monta încălzire în pardoseală suficientă pentru a asigura aportul termic ori sunt singurele sisteme care pot fi montate.

 

 

 Încălzire în pardoseală REHAU în tavan sau în pereți  cu elemente prefabricate  panouri (1)

se montează pentru suplimentarea necesarului termic (de încălzire sau răcire) a surafeței de pardoseală în situația în care suprafața pardoselei nu poate fi utilizată în masura suficentă ori chiar ca sistem unic de încălzire / răcire radiantă. Se integrează în structura de rigips a tavanului sau a pereților.

 

 

Încălzire în pardoseală REHAU reabilitare clădiri 

sistemul se foloseste la reabilitarea cladirilor de locuințe în special în încăperi mici cu pardoseli ceramice precum bai sau bucătării. Se utilizeaza cu mase de egalizare pe bază de apă, cu realizare de înălțimi reduse ale temeliei.

 

Încălzire în pardoseală REHAU industrială

pentru spații cu trafic intens și/sau greu sau cu sarcini mari pe paviment. Este optimizată pentru reducerea cheltuielilor cu încălzirea în speciala a zonelor de depozitare cu dese deschideri ale ușilor de acces.

Încălzire în pardoseală – încălzire – pardoseală