Încălzire în pardoseală placă cu nuturi

Încălzire în pardoseală – placă cu nuturi este sistemul standard REHAU.

Placă cu nuturi este denumit suportul din polistiren profilat pe care se pozează țeava în încălzirea în pardoseală.

Polisitrenul folosit este de cea mai bună calitate avînd atît izolare termică bună, rezistanță mecanică bună o foarte bună izolare fonică și sistem de montaj cu folie pentru etanșare.

Instalațiile de încălzire în pardoseală care folosesc suport placă cu nuturi sunt caracterizate prin uniformitate  și regularitatea rețelelor.

Sunt trei tipuri de suport placă cu nuturi REHAU:

  • polisitren placă cu nuturi Vario, de culoare albă, grosimea izolației 23 mm, nuturile arată ca niște inimioare.incalzire in pardoseala bacau,iasi,suceava,bucuresti,neamt,buzau,focsani,brasov1

placile de polistiren au folie de protecție și se îmbină cu sistem nut-feder.

  • Placă cu nuturi Varionova,  folia de acoperire de culoare neagră, grosimea de izolare 23mm, nuturile  cu profil pătrat.

placa cu nuturi (2)1 (26)

 

 

 

Sistemul cu izolație fonică fabricat dintr-un material în conformitate cu cerintele ÖNORM DIN EN 13163. Profilul falțuit permite o tăiere rapidă și dreaptă. Conturul nuturilor face posibilă o distanta de pozare de 5 cm și o dirijare a tevilor multipla și sigura chiar și  în zonele de curbura ale țevii. Nuturile de îmbinare prevăzute la ambele capete ale plăcii permit o asamblare sigură, fără formare de punți fonice sau termice. Tehnica îmbinării placilor este oricand reversibila. Fîşiile de îmbinare REHAU, fîșiile de racord REHAU și punțile cu nuturi REHAU se gasesc la ambele variante ale placii cu nuturi varionova. Sistemul REHAU cu placa de nuturi varionova este prevazut pentru utilizarea cu șape ce îndeplinesc criteriile  DIN 18560.

 ofera un grad inalt de flexibilitate si este astfel potrivita pentru cele mai diverse scopuri de utilizare.

Placa cu nuturi este livrabilă în variantă cu sau fara placa fonoizolatoare pe partea inferioara. 

 

  • Placă cu nuturi Austrotherm,  fără folia de acoperire de culoare albă, grosimea de izolare 30mm, nuturile  cu profil rotund -ciupoercuță.

Se folosește în special pentru încălzirea în pardoseală cu țeavă REHAU RauthermS D20 dar și la sistemele cu țeavă D17. Față de sistemele REHAU Vario și Varionova are în minus folia de protecție și distanța mare între nuturi ceea ce face ca densitatea maximă între țevile pozate să fie 10 cm. Este mai ieftină decăt polisitrenul REHAU avînd porprietăți de izolare termică, rezistență mecanică și fonică comparabile.

 

 

Incalzire in pardoseala placa cu nuturi-componentele sistemului:

  • REHAU placa cu nuturi vario, varionova  sau Austroterme
  • REHAU Fasii de racord
  • REHAU Punti cu nuturi
  • REHAU Element de sustinere a placii

Accesorii:

  • REHAU Banda perimetrala
  • REHAU Rosturi de dilatare

Montajul incalzire in pardoseala placa cu nuturi

1. Fixarea dulapului REHAU pentru distribuitor

2.  Montarea distribuitorului REHAU

3.  Fixarea benzilor perimetrale REHAU

4.  Aplicarea materialelor izolatoare REHAU

5.  Taierea placii cu nuturi REHAU Varionova si aplicara acesteia de-a lungul benzii perimetrale REHAU

6. Racordarea tevii REHAU la capatul distribuitorului REHAU

7. Amplasarea tevilor REHAU conform planului de pozare a placii cu nuturi

8. Racordarea tevii REHAU la capatul distribuitorului REHAU

9. Montarea profilului de rosturi

Principalele avantaje pentru alegerea sistemului de incalzire in pardoseala: economie de spatiu, sanatate si igiena, estetic, siguranta, confort sporit, cost redus, usor de folosit, economic. Incalzirea in pardoseala foloseste temperaturi reduse si o distributie uniforma a temperaturii prin intermediul energiei radiante. Spre deosebire de sistemele statice de incalzire, incalzirea in pardoseala asigura un echilibru termic intre corpul uman si mediul ambiant din incapere, obtinandu-se astfel un climat confortabil.

Incalzire in pardosela – incaperi atractive din punct de vedere optic, fara calorifere.

Incalzire in pardoseala – ofera utilizatorului libertate de amenajare a spatiului, ofera arhitectului libertate de proiectare, reduc pericolul de accidente in gradinite, scoli, spitale si camine de batrani.

Incalzire in pardoseala – caracterul antialergic-cota redusa de energie convectiva a incalzirii in pardoseala inlatura crearea curenţilor de aer. Astfel antrenarea prafului in incaperi este minima, ceea ce protejeaza caile respiratorii, favorabil nu numai pentru persoanele alergice.

Incalzire in pardoseala – consum redus de energie datorita coeficientului inalt de energie radianta a incalzirii in pardoseala, starea de confort termic se simte chiar si la temperaturi mai scazute ale mediului ambiant. Acestea pot fi  reduse astfel cu 1°C pana la 2°C, ceea ce duce la o economisire a consumului de energie de 3-6% pe an.

Incalzire in pardoseala – protectia mediului datorita randamentului ridicat de incalzire in pardoseala chiar si in conditiile unei temperaturi pe tur scazute, sistemele pot fi  combinate cu centrale termice, pompe de caldura sau instalatii termice solare.

Incalzire in pardoseala – suprafata de incalzire a pardoselei reprezinta si suprafata de contact direct cu corpul uman. Din motive medicale si fiziologice nu trebuie depasite urmatoarele limite maxime de temperatura: incalzirea in pardoseala- incaperi de locuit 29°C-  incaperi sau zone mai putin circulate: 35°C.